Geschwornergården, som byggdes ut och nyinvigdes 2017, är en populär lunchrestaurang både bland falubor och besökare vid gruvan. Restaurangen servererar dessutom all mat till Falu Gruvas konferensgäster.
Nu står det klart att Kokkonsten matstudio tar över driften av Geschwornergården i början av februari 2020.
”Det känns jättekul att få vara med och utveckla besöksmålet Falu Gruva med vår matlagning”, säger Petter Kosjanov som beskriver deras kokkonst så här:
”Grönsaksbaserad med lokal förankring. Inte helt vegetarisk men vi gillar att utgå från grönsaker.”
De driver sedan fyra år tillbaka en restaurang i Skyttepaviljongen på Lugnet och har sedan i höstas tagit över som restauratörer på Magasinet.
Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva, riktar ett tack till Ted Stöffling med personal som har drivit Geschwornergården sedan nyinvigningen.
Hon gläder sig åt det nya samarbetet.
”Vi tycker att den höga kvalitets- och ambitionsnivå som Kokkonsten har ligger helt i linje med hur vi vill bedriva besöksverksamheten i vår unika kulturmiljö”, säger hon.